Pages

8. elokuuta 2014

Helpot rahkaleipäset


Rahkaleipäset soveltuvat erinomasesti vaikkapa iltapalaksi eikä niiden valmistaminenkaan vaadi kovin paljon aikaa. Ainekset vain sekotetaan keskenään ja taputellaan pellille neljäksi ohueksi leiväksi. Resepti on Valion sivulta peräisin.


Rahkaleipäset:
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 dl juustoraastetta
½ tl suolaa
250 g maitorahkaa
1 dl maitoa
½ dl sulatettua voita tai margariinia

Pinnalle:
seesamin- tai auringonkukansiemeniä

1. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää loput aineet ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Älä vaivaa, ettei taikina sitkisty!
2. Ripottele leivinpaperoidulle pellille hiukan jauhoja. Jaa taikina neljään yhtä suureen osaan. Taputtele jauhotetulla kädellä n. 1 cm:n paksuisiksi leiviksi. Leikkaa jokainen leipänen taikinapyörällä neljään osaan ennen paistoa ja ripottele pinnalle siemenet.
3. Paista 225-asteisessa uunissa (keskitasolla) noin 15 minuutin ajan, kunnes leipäset ovat kullanruskeita ja kypsiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä mieltä lämmittävä tervehdys Suklaapeikolle - myös kysymykset ja reseptiehdotukset ovat erittäin tervetulleita!