Pages

6. marraskuuta 2014

Porkkanaleipä


Paistoin heti aamutuimasta tuoretta leipää, johon hyödynsin myös porkkanoita. Ohjeesta tulee kaksi pitkulaista leipää, jotka paistoin molemmat 28x10 cm:n kokoisissa vuoissa (vuokien vetoisuus 1,5 l). Toki halutessaan leivät voi muotoilla pyöreiksi ja paistaa pellillä. Ihanaa syödä tuoretta leipää heti aamusta!


5 dl vettä
30 g tuorehiivaa
2 tl suolaa
1/4 - ½ dl hunajaa
2½ dl porkkanaraastetta
3 dl kaurahiutaleita
½ dl rypsiöljyä
n. 7-8 dl puolikarkeita vehnäjauhoja

1. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva siihen. Sekoita joukkoon suola, hunaja ja porkkanaraaste. Lisää kaurahiutaleet. Alusta jauhoja vähitellen taikinaan. Lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa. Anna taikinan kohota leivinliinalla peitettynä kaksinkertaiseksi.
2. Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa siitä ilma pois. Jaa taikina kahteen yhtä suureen osaan. Vaivaa taikinapalat pyöreiksi ja muotoile ne pitkiksi leiviksi. Nosta leivät voideltuihin leipävuokiin ja kohota hyvin leivinliinalla peitettynä.
3. Paista 200-asteisessa uunissa noin 25-30 minuuttia. Tarjoa lämpimänä voin kera!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä mieltä lämmittävä tervehdys Suklaapeikolle - myös kysymykset ja reseptiehdotukset ovat erittäin tervetulleita!