Pages

10. toukokuuta 2015

Passion-suklaakakku


Meillä juhlittiin äitienpäivää tämän täytekakun merkeissä. Tein kakun sisälle kaksi eri täytettä; passion- ja suklaamousset. Kummassakin kakun välissä oli siis eri mousse. Koristeet tein punaiseksi värjätystä sokerimassasta.


Suklaapohja:
300 g tummaa suklaata sulatettuna
300 g voita sulatettuna
6 kananmunaa
3 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta

Passionmousse:
3 liivatelehteä
2 dl kermaa
10 kpl passionhedelmää (noin ½-¾ dl passionsosetta)
100 g maustamatonta tuorejuustoa
n. ½ dl sokeria maun mukaan
½ tl vaniljasokeria
tilkka (n. 1½ rkl) ananasmehua

Suklaamousse:
2 dl kermaa
100 g tummaa suklaata sulatettuna
100 g maustamatonta tuorejuustoa

Kostutus: 
sokerivettä

Voikreemi:
130 g huoneenlämpöistä voita
4 dl tomusokeria
1 rkl vettä

Koristeet:
sokerimassaa
elintarvikeväriä sokerimassan värjäämiseen

1. Valmista suklaakakkupohja täyttöä edeltävänä päivänä. Sulata suklaa ja voi erikseen mikrossa välillä sekoitellen (varsinkin suklaata ettei se pala). Anna hieman jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi muna-sokerivaahtoon vuorotellen sulatetun suklaan ja voin kanssa. Kaada (halkaisijaltaa 24 cm) voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjavuokaan. Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 50-60 minuutin ajan, kunnes kakkupohja on kypsä. Kokeile kypsyys työntämällä cocktail-tikku kakun keskelle; jos tikkuun ei jää taikinaa, niin ota pohja pois uunista. Anna pohjan jäähtyä.
2. Valmista passionhedelmistä sosetta. Halkaise hedelmät ja kaavi hedelmäliha kattilaan. Lisää joukkoon pari ruokalusikallista vettä ja keitä välillä sekoitellen noin 5 minuutin ajan. Paseeraa (= painele) passionit siivilän läpi, koska siemeniä ei käytetä. Valmista passionsosetta tulisi olla noin ½-¾ dl.
3. Valmista passionmousse. Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Notkista tuorejuusto ja lisää joukkoon passionsose sekä sokeria maun mukaan. Kuumenna tilkka ananasmehua mikrossa kiehuvaksi. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liuota kuumaan mehutilkkaan haarukalla sekoittaen. Kaada liivateseos ohuena nauhana passionseokseen samalla vatkaten. Kääntele lopuksi joukkoon kermavaahto ja sekoita tasaiseksi mousseksi. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Täytä toinen kakun väleistä passionmoussella. Muista pohjien kostutus!
4. Valmista suklaamousse. Sulata suklaa mikrossa välillä sekoitellen, ettei se pala. Vatkaa kerma vaahdoksi. Notkista tuorejuusto ja kaada joukkoon sulatettu suklaa. Vatkaa tasaiseksi. Kääntele lopuksi joukkoon kermavaahto. Levitä mousse toiseen kakun väliin ja anna kakun olla jääkaapissa peitettynä yön yli.
5. Valmista voikreemi. Vatkaa huoneenlämpöinen voi vaaleaksi vaahdoksi ja lisää tomusokeria vähitellen pienissä erin samalla vatkaten. Lisää lopuksi vesi ja vatkaa tasaiseksi. Levitä kreemi ohuelti kakun pintaan. Kauli sokerimassa tomusokeroidulla pöydällä ohueksi levyksi ja päällystä kakku sillä. Koristele kakku haluamasi mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä mieltä lämmittävä tervehdys Suklaapeikolle - myös kysymykset ja reseptiehdotukset ovat erittäin tervetulleita!