Pages

14. heinäkuuta 2015

Sitruunakeksit


Pitkästä aikaan tuli tehtyä keksejä! En muista milloin olisin niitä viimeeksi leiponut. Nyt keittiössä olikin muutama ylimääräinen sitruuna, joten ajattelin pyöräyttää lomapäivän ratoksi ihania sitruunakeksejä.

Ohjeesta tulee noin 20-25 kpl keksejä.


Taikina:
100 g huoneenlämpöistä voita
1½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 kananmuna
4 rkl sitruunan mehua
¼ tl suolaa
½ tl leivinjauhetta
¼ tl ruokasoodaa
3½ dl vehnäjauhoja

1. Vatkaa pehmeä voi ja sokerit kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kananmuna samalla voimakkaasti vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään erillisessä kulhossa. Lisää kuivat aineet sekä tuorepuristettu sitruunamehu taikinaan ja sekoita nopeasti lastalla tai käsin tasaiseksi taikinaksi.
2. Pyörittele taikinasta pienen lihapullan kokoisia palloja ja laita ne leivinpaperoidulle pellille. Älä litistä palloja. Muista jättää pallojen ympärille tilaa, sillä keksit leviävät uunissa.
3. Paista 175-180 asteessa (keskitasolla) noin 9-11 minuuttia, kunnes keksin reuna ja pohja ovat saaneet hieman väriä. Kun keksit ovat paistuneet, vedä leivinpaperi pois kuumalta pelliltä ja anna keksien jäähtyä rauhassa leivinpaperin päällä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä mieltä lämmittävä tervehdys Suklaapeikolle - myös kysymykset ja reseptiehdotukset ovat erittäin tervetulleita!