Pages

27. elokuuta 2015

Mansikka-mustikkapiirakka


Tästä marjapiirakasta tuli kyllä yksi suosikeistani! Niin hyvää ja mehevää. Kaikenkukkuraksi päällä vielä ihana murukerros! Käytin piirakkaan mansikkaa ja mustikkaa, mutta vaihtoehtoisesti voit käyttää esimerkiksi puolukoita, jotka varmasti tuovat piirakkaan kirpsakkuutta.

Vaniljakastiketta ei nyt valitettavasti sattunut olemaan piirakan kanssa tarjoiltavana, sillä se vielä kruunaisi tämän herkun. Vaikka toki herkullista tämä on ihan ilman mitään kastikettakin!


Pohja:
150 g huoneenlämpöistä voita
1½ dl ruokokidesokeria (myös tavallinen sokeri käy)
2 kananmunaa
3½ dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
2 dl kermaa tai maitoa

Päälle:
mansikoita
mustikoita

Muruseos:
50 g huoneenlämpöistä voita
¾ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja

1. Valmista pohja. Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon munat yksitellen samalla voimakkaasti vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään erillisessä kulhossa ja lisää taikinaan vuorotellen kerman kanssa. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Pingota irtopohjavuoan (halkaisijaltaan 24 cm) pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat. Kaada taikina vuokaan.
2. Ripottele marjat pohjan päälle. Voit käyttää tuoreita tai pakastemarjoja. Isompia mansikoita voi pilkkoa pienemmiksi.
3. Valmista muruseos marjojen päälle. Nypi kaikki ainekset keskenään käsin ja ripottele marjojen päälle. Paista piirakkaa 180-asteisen uunin keskitasolla noin 30-40 minuutin ajan, kunnes se on kypsä.
4, Siivilöi piirakan päälle tomusokeria juuri ennen tarjoilua.

2 kommenttia:

  1. Hei, kokeilin tätä tänään . Paistoin n 40 min. Ihanan mehevä ja todella hyvän makuinen piirakka, nam! Mansikan korvasin vadelmalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! Kiva kuulla että pidit! Tuokin yhdistelmä on varmasti aika hyvä. Myös toinen lukijani oli piirakkaa kokeillut, mutta mansikka-raparperiyhdistelmällä ja sekin toimi tosi hyvin. :)

      Poista

Jätä mieltä lämmittävä tervehdys Suklaapeikolle - myös kysymykset ja reseptiehdotukset ovat erittäin tervetulleita!