Pages

29. elokuuta 2015

Mehevät porkkanamuffinssit


Porkkanakakku on yksi ehdoton suosikkini ja nyt kun ystävä oli tulossa kylään, halusin leipoa kakun sijaan muffinsseja. Porkkana antaa muffineille mehevyyttä ja reilu tuorejuustokuorrutus kruunaa tämän herkun. Kaikenlisäksi ohjekin on vielä älyttömän helppo, jossa aineet vain sekoitetaan keskenään. Ei siis mitään ylimääräistä vatkaamista - mikäs sen parempaa? Nämä muffinssit valmistuvat siis hyvin nopeasti vaikkapa vieraiden yllättäessä, jos vain tarvittavat ainekset löytyy kaapista.

Ohjeesta tulee 12 muffinssia.


Taikina:
100 g sulatettua voita
1½ dl sokeria
2 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria
70 g pekaanipähkinöitä pieneksi pilkottuna
4½ dl porkkanaraastetta (n. 3 porkkanaa)
½ dl kermaa

Kuorrute:
400 g maustamatonta tuorejuustoa tai mascarponea
n. 6 dl tomusokeria
n. 30 g sulatettua voita

1. Kuori ja raasta porkkanat raasteeksi.
2. Sulata voi ja sekoita joukkoon sokeri. Vatkaa vispilällä munien rakenne rikki erillisessä kulhossa ja lisää voi-sokeriseokseen. Vatkaa voimakkaasti sekaisin. Sekoita kuivat aineet (mukaanlukien pilkotut pähkinät) keskenään erillisessä kulhossa ja lisää taikinaan vuorotellen kerman sekä porkkanaraasteen kanssa. Annostele taikina vuokiin ja paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuutin ajan, kunnes ovat kypsiä. Anna muffinssien jäähtyä.
3. Kun muffinssit ovat jäähtyneet, valmista kuorrutus. Notkista tuorejuusto sähkövatkaimella ja lisää tomusokeria pienissä erin samalla vatkaten. Sekoita joukkoon lopuksi jäähtynyt voisula. Pursota kuorrute tähtityllalla muffinssien päälle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä mieltä lämmittävä tervehdys Suklaapeikolle - myös kysymykset ja reseptiehdotukset ovat erittäin tervetulleita!