Pages

25. lokakuuta 2015

Dumlemuffinssit


Halloween lähestyy, joten tein sen kunniaksi aiheeseen liittyviä muffinsseja. Voi olla, että halloweenkakkua en ehdi nyt tänä vuonna tehdä. Katsotaan, miten sitä ehtii!

Tällä kertaa leivoin dumlemuffinsseja. Pursotettu suklaakuorrutus ei ole pakollinen. Kuorrute on aika makeaa, joten jos et halua muffinsseista liian makeita, voit hyvillä mielin jättää sen pois. Kuorrutteen sijaan voit siivilöidä jäähtyneiden muffinssien päälle tomusokeria. Viimeistelin muffinssit halloweenaiheisilla lipuilla. Löysin nämä söpöt liput Tigerista, kun siellä satuin pari viikkoa sitten pyörähtämään.

Ohjeesta tulee noin 12 muffinssia.


Muffinssitaikina:
150 g huoneenlämpöistä voita
1½ dl sokeria
2 munaa
3½ dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
50 g tummaa suklaata sulatettuna
1½ dl maitoa tai kermaa

Lisäksi:
noin 12 dumlea

Suklaaganache:
2 dl kuohukermaa
200 g tummaa suklaata

1. Valmista suklaaganache koristelua edeltävänä päivänä, jotta se ehtii jäähtyä kunnolla. Pilko suklaa pieneksi metallikulhoon. Kiehauta kerma kattilassa (älä keitä). Ota kattila pois liedeltä ja kaada puolet kermasta suklaan päälle. Anna kerman olla suklaan päällä noin 30 sekunttia, jonka jälkeen ala pikkuhiljaa sekoittelemaan sitä. Lisää loppu kerma suklaan päälle pienissä erin samalla sekoittaen, jotta suklaa sulaa. Anna suklaaganachen olla yön yli jääkaapissa ennen vaahdottamista.
2. Vaahdota voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen samalla voimakkaasti vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään erillisessä kulhossa ja lisää vuorotellen taikinaan maidon ja suklaasulan kanssa. Jaa taikina noin 12 vuokaan ja paina jokaisen muffinin keskelle yksi dumle. Paista 225-asteisessa uunissa (keskitasolla) noin 12-15 minuutin ajan, kunnes ne ovat kypsiä. Anna muffinssien jäähtyä ennen koristelua.
3. Vaahdota jäähtynyt suklaaganache. Pursota kuorrute muffinssien päälle esimerkiksi tähtityllalla kuten kuvissa.



4 kommenttia:

  1. Herkullisen näköisiä muffinsseja. Mielestäni kuorrutus on just se paras osa muffinsseissa eikä sitä voi olla koskaan liikaa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Joo kyllähän se kuorrute kruunaa muffinssin. :D

      Poista
  2. Missä vaiheessa ne dumlet lisättiin? Olen leipomassa näitä ja laitoin vain summassa tuohon muffinssn keskelle aina sen dumlen

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anteeksi tämän kohdan unohdin tyystin kirjoittaa reseptiin! Kun taikina on jaettu vuokiin, jokaisen vuoan keskelle painetaan yksi dumle. Täytyykin lisätä tuo reseptiin, kiitos huomautuksesta!

      Poista

Jätä mieltä lämmittävä tervehdys Suklaapeikolle - myös kysymykset ja reseptiehdotukset ovat erittäin tervetulleita!