Pages

11. lokakuuta 2015

Italialainen suklaatorttu


Italialainen suklaatorttu eli mutakakku on kyllä sellaista herkkua, mikä taltuttaa makeanhimon (ainakin pitäisi)! Torttu on aika makeaa ja jo pienikin pala riittää jälkiruoaksi. Se sopii myös keliaakikoille. Tarjoile torttu esimerkiksi vaniljajäätelön tai kermavaahdon kera. Mielestäni torttu on parhaimmillaan, kun se on saanut jäähtyä kunnolla ennen tarjoilua. Tortun voi valmistaa oikein hyvin päivää ennen tarjoilua ja säilyttää yön yli jääkaapissa, sillä se pysyy silti ihanan kosteana.

Tortusta riittää noin 10 hengelle.


Taikina:
200 g tummaa suklaata
100 g (suolatonta) voita sulatettuna
4 kananmunaa
200 g tomusokeria
1½ rkl perunajauhoja
1 tl vaniljasokeria

Pinnalle:
tomusokeria

1. Sulata suklaa ja rasva erikseen mikrossa välillä sekoitellen tai yhdessä vesihauteessa.
2. Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa keltuaiset ja tomusokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Siivilöi joukkoon perunajauhot ja vaniljasokeri. Sekoita sulatettu suklaa ja voi keskenään. Lisää keltuaisvaahto hiukan jäähtyneeseen suklaa-voiseokseen. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi puhtaassa kulhossa. Kääntele valkuaiset varovasti suklaaseokseen nuolijan avulla.
3. Pingota leivinpaperi 24 cm halkaisijaltaan olevan irtopohjavuoan pohjalle (eli laita leivinpaperi vuoan pohjalle niin että se ulottuu pohjan reunojen yli ja kiinnitä vasta sitten vuoan reunat). Voitele reunat ja kaada taikina vuokaan. Paista 180-asteisessa uunissa noin 20-25 minuuttia. On tärkeää, ettei torttua paista liikaa, koska sen kuuluu jäädä sisältä kosteaksi.
4. Siivilöi tortun pinnalle tomusokeria juuri ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä mieltä lämmittävä tervehdys Suklaapeikolle - myös kysymykset ja reseptiehdotukset ovat erittäin tervetulleita!