Pages

3. marraskuuta 2015

Gluteeniton appelsiini-valkosuklaakakku


Tämä appelsiinikakku on raikas ja mehevä. Kaikenlisäksi se on vielä gluteeniton! Tämä kakku katosi nopeasti parempiin suihin, koska se oli jotain niin hyvää. Jos kakusta haluaa myös laktoosittoman, voi valkosuklaan jättää pois taikinasta.

Kahvikakun on hyvä antaa tekeytyä muutama päivä ennen tarjoilua, jolloin se on parhaimmillaan.


Taikina:
200 g voita
2 dl sokeria
3 kananmunaa
4½ dl gluteenitonta jauhoseosta
2 tl leivinjauhetta
1½ tl vaniljasokeria
100 g valkosuklaata pieneksi pilkottuna
1 appelsiinin raastettu kuori ja mehu

Viimeistelyyn:
tomusokeria

1. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat joukkoon yksitellen samalla voimakkaasti vatkaten. Sekoita kuivat aineet, appelsiinin kuoriraaste sekä pieneksi pilkottu valkosuklaa keskenään erillisessä kulhossa. Lisää kuivat aineet taikinaan vuorotellen appelsiinista puristetun mehun kanssa. Kaada taikina hyvin voideltuun kakkuvuokaan ja paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 50-60 minuutin ajan.
2. Siivilöi kakun päälle kevyesti tomusokeria juuri ennen tarjoilua.



2 kommenttia:

  1. Huikean näköinen vuokakakku! :D <3
    Ihana klassinen makuyhdistelmä ja tykkään tosi paljon tuosta vuoan antamasta muodosta! Ja tosi upeat kuvat! :) Ainiin, plussana gluteenittomuus, tämä lähtee minun testilistalleni!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Anna! Joo noilla vuoilla tulee ihananmuotoisia kakkuja. Kannattaa ihmeessä testata tätä kakkua, oli nimittäin aika hyvää! :) Eihän se meillä kauaa säilynyt kun se oli jo hetkessä syöty!

      Poista

Jätä mieltä lämmittävä tervehdys Suklaapeikolle - myös kysymykset ja reseptiehdotukset ovat erittäin tervetulleita!