Kahvikakun on hyvä antaa tekeytyä muutama päivä ennen tarjoilua, jolloin se on parhaimmillaan.
Taikina:
200 g voita
2 dl sokeria
3 kananmunaa
4½ dl gluteenitonta jauhoseosta
2 tl leivinjauhetta
1½ tl vaniljasokeria
100 g valkosuklaata pieneksi pilkottuna
1 appelsiinin raastettu kuori ja mehu
Viimeistelyyn:
tomusokeria
1. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat joukkoon yksitellen samalla voimakkaasti vatkaten. Sekoita kuivat aineet, appelsiinin kuoriraaste sekä pieneksi pilkottu valkosuklaa keskenään erillisessä kulhossa. Lisää kuivat aineet taikinaan vuorotellen appelsiinista puristetun mehun kanssa. Kaada taikina hyvin voideltuun kakkuvuokaan ja paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 50-60 minuutin ajan.
2. Siivilöi kakun päälle kevyesti tomusokeria juuri ennen tarjoilua.
Huikean näköinen vuokakakku! :D <3
VastaaPoistaIhana klassinen makuyhdistelmä ja tykkään tosi paljon tuosta vuoan antamasta muodosta! Ja tosi upeat kuvat! :) Ainiin, plussana gluteenittomuus, tämä lähtee minun testilistalleni!
Voi kiitos Anna! Joo noilla vuoilla tulee ihananmuotoisia kakkuja. Kannattaa ihmeessä testata tätä kakkua, oli nimittäin aika hyvää! :) Eihän se meillä kauaa säilynyt kun se oli jo hetkessä syöty!
Poista